Keresés

szerda, március 03, 2010

Burgonyaladik

Már tegnap szándékomban állt megcsinálni, de nem volt időm az örökmozgó gyerekek mellett. Ma este vendégeim lesznek, ezért megcsináltam ezt nagyobb mennyiségben, előételként is megállja a helyét. A krumpli miatt elég laktató, ezért nálam hústalan főételként szerepel.


Kapros túróval töltött burgonya



Hozzávalók:

5 nagyobb burgonya

50 dkg tehéntúró

egy csokor kapor



köménymag

A burgonyát meghámozom, sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihülni. Középen kettévágom, a közepét karalábévájóval kikaparom egy tálba. A túrót áttöröm, sózom, borsozom, az apróra vágott kaprot beleszórom, hozzáadom a kikapart burgonyát is. Az egészet jól összedolgozom, majd a burgonyaladikokba töltöm, vajazott tepsibe fektetem és megpirítom sütőben.

Nem candidások tehetnek a tetjére és a töltelékbe is lazításnak tejfelt.

Ch értéke kb:
Burgonya 20 g
Túró 3,5 gr

Összesen: 217,5 gr egy egész tepsi! Egy adag: kb. 45 gr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése