Kapros túróval töltött burgonya
Hozzávalók:
5 nagyobb burgonya
50 dkg tehéntúró
egy csokor kaporsó
köménymag
A burgonyát meghámozom, sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihülni. Középen kettévágom, a közepét karalábévájóval kikaparom egy tálba. A túrót áttöröm, sózom, borsozom, az apróra vágott kaprot beleszórom, hozzáadom a kikapart burgonyát is. Az egészet jól összedolgozom, majd a burgonyaladikokba töltöm, vajazott tepsibe fektetem és megpirítom sütőben.
Nem candidások tehetnek a tetjére és a töltelékbe is lazításnak tejfelt.
Ch értéke kb:
Burgonya 20 g
Túró 3,5 gr
Összesen: 217,5 gr egy egész tepsi! Egy adag: kb. 45 gr.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése