Keresés

szerda, március 03, 2010

Mit is egyek vacsorára?

Van egy nagy bűnöm. Ez (is) felelős a túlsúlyomért. Egész nap rohanok, gyerekezek, háztartást vezetek, ügyet intézek - és eközben sokszor megfeledkezek önnmagamról, és elfelejtek enni. Dél körül bekapok valamit, majd olyan 5 óra körül eszembe jut, hogy hoho! Hát én éhes vagyok. És eszek. Aztán miután leteszem a mazsolákat aludni rámtör a farkaséhség. Azt nem mondhatom, hogy zabálok, de jól esik leülni, beszélgetni a férjemmel, nézni egy filmet.... És tömni magam. A legrosszabbkor, mert jóóól felmegy a vércukrom, a gyomrom tele. Jól nem tudok aludni, és van hogy megébredek éjszalka, és ennem kell. Valószínű ekkor esik le a vércukrom.


No ezen gyorsan változtatni kell. A diétában most az a jó, hogy végig figyelnem kell arra, hogy egyek. Néha kimarad egy étkezés, de azért a napi 3 alkalmat igyekszem betartani. Estére pedig egy könnyű, lehetőleg gyorsan elkészülő ételt választok.


Most egy Waldorf salátát - ahogyan én is megehetem.



Waldorf saláta candidásoknak




2 szál halványító zeller

2 közepes alma

egy marék dióbél

fél citrom leve

egy pohár natúr joghurt




Az almát cikkekre, a zellert vékony szeletekre vágom össze, sózom, ráöntöm a joghurttal elkevert citromlevet, és leszórom dióval. Összeforgatom a salátát, ha még bírom, mehet a hűtőbe.

MMM. Isteni.

ch értéke kb.:
zeller 5 g
alma 7 g
dió 11,7 g
citrom 2,3 g
joghurt 14,3 g

Összes ch: 44,3 gr.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése