Ez a legnagyobb szívfájdalmam, nem megy tőle az érzékeny búcsú. :(
Nem találtam kereskedelmi forgalomban olyan kenyeret, amiben ne lenne élesztő/sütőpor/kovász.
Napokig ettem az abonettet, maceszt és a Lidl-ben kapható kétszersültet, de hiányzott a finom illatos, omlós, tartalmas kenyérszelet. Ugye értitek?
És akkor megszánt Anna, előkeresett nekem két receptet is, ami csupa olyan dolgokat tartalmaz, ami számomra is ehető - házilag is könnyen elkészíthető macera és szaktudás nélkül.
Rozskenyér
Hozzávalók:
450 gr tk rozsliszt
fél kk szódabikarbóna
fél kk borkősav (elhagyható)
5 dkg vaj
2 ek petrezselyem
1/2 citrom leve
2,5 dl tej
Az egészet könnyű tésztává gyúrjuk, én királytorta formában sütöttem ki, de lehet csak lemezen, tetejét bevagdosva cipó formára. 180 fokon kb. 1 órát sütöttem.
Nekem kicsit nehéz lett a tészta, emiatt a külseje ropogósra sült, de ahhoz képest, hogy teljes kiőrlésű lisztből először sütöttem kenyeret, nem is rossz. Ízre isteni, még melegen ettem vajkrémmel belőle vacsorára 3 szeletet. :)
A fénykép este készült kapkodva, nem olyan jó. Ok. Ne szépítsünk elég gáz. :) Az ételfotózás külön tudományág, lehet, hogy nem nekem találták ki....
szerda, március 03, 2010
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése