Talján barátaim nem igazán levesesek, de azért néha előrukkolnak egy-egy lélekmelengetővel. Ebből is talán a legismertebb a Minestrone.
Minestrone
Hozzávalók:
1 szál fehérrépa
2 szál póréhagyma
1 zellerszár
2 szál sárgarépa
5 dkg vajbab
2 paradicsom
1-2 ek paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
1.5 liter alaplé
egy marok (tönköly) spagetti összetörve
vaj
só
bors
mozzarella vagy svájci ementáli reszelve
A zöldségeket megtisztítom, apróra vágom, a vajat felhevítem, rádobom a megpucolt zöldséget, és kb 5 percet összepárolom. Hozzáadom a vajbabot, a paradicsomot, ráöntöm a paradicsompürét, belezúzom a fokhagymát. Felöntöm alaplével,fűszerezem és készre főzöm.
5 perccel azelőtt, hogy lezárnám a gázt, az apróra tört spagettit belefőzöm. (Hm... nem volt nekem való spagetti, ezért pennét főztem bele. Élvezeti értékét nem rontotta, de spagettivel jobb.)
Tálaláskor egy karika mozzarellát teszek a tányérra, és rámerem a tűzforró levest.
Ch tartalom:
fehérrépa: 5,9 g
sárgarépa: 8 g
póréhagyma: 6 g
zellerszár: 5 g
vajbab: 6.8
paradicsom: 4 g
paradicsompüré :20 g
fokhagyma: 26,3 g
vaj: 0,5
Összesen: kb. 66,2 g, egy adag: kb. 13 g.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése