Keresés

csütörtök, március 04, 2010

Rizottó

Ma nem főzök két felé, prímán beleolvasztom lassan a családom is a diétámba. Főételnek a rizottót választottam, a barna rizst már elfogadták a gyerekek is, és a férjem is. Ráadásul ez az egytálétel amúgy is visszatérő vendég.


A barna rizsnek hosszabb a főzési ideje, ezt mindenképpen vegyük figyelembe!


Csikremájas rizottó barna rizsből







Hozzávalók:


50 dkg csirkemáj

25 dkg barna rizs

fél csomag fagyasztott zöldségkeverék

1 fej reszelt vöröshagyma



bors

alaplé


Először a rizst átforgatom olivaolajon, majd felöntöm alaplével és ízesítem.
Közben előkészítem a májat és a hagymát. A vöröshagymát némi olivaolajon üvegesre párolom fedő alatt. Hozzáadom a májat, borsozom. Felöntöm egy kevés vízzel, és fedő alatt párolom.
Egy harmadik edényben félig megpárolom a zöldségeket is.
A rizshez öntöm a májat és a zöldségeket, és készre párolom.


A család reszelt sajtot is kap hozzá, én anélkül eszem.

Ch tartalom kb.:
máj 3 g
rizs 70 g
zöldségkeverék 12,4 g
vöröshagyma 8 g

Összesen: 118 g, egy adag kb. 23 g.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése