Keresés

kedd, március 02, 2010

Mi a tilos?

Jobb ezt leírva látnom, mert így vissza tudok ide kanyarodni, ha bizonytalan vagyok.

Minden tilos, ami a gomba szaporodásának táptalaját adja.



Cukortartalmú élelmiszerek:

- kristály és porcukor

- szőlőcukor

- cukorkák, medvecukor, marcipán, sütemény, torta, fagylalt, csokoládé

- méz

- kukorica-, glükóz-, juharszirup

- maláta, melasz



Azaz minden cukor és édesítőszer.



Pékárú:

- fehér liszt, és a belőle készült kenyér

- kifli, zsemle, egyéb pékárú

- tészták

- kekszek

- étkezési keményítő

- hántolt rizs

- műzlik

- műzli szeletek



Gyümölcsök:

- édes alma

- dinnye

- körte

- avokádó

- cseresznye

- barack

- szőlő

- Aszalt gyümölcsök, kompótok, lekvárok



A legtöbb csak a diéta első fázisában nem ehető, de az édes alma és dinnye végig tilos marad.



Italok:

- kakaó

- kávépor

- fekete tea

- kombucha tea

- üdítőitalok

- gyümölcslevek

- érlelési eljárással készült italok: sör, bor, pezsgő

-és kvázi minden alkohol, hiszen mind tartalmaz valamennyi cukrot.

- szörpök



Tejtermékek:

- kefír (ami kefírgombával készül)

- tejföl

- sajtok nagy része

- tej (csak akkor ha van tejallergia. Ez esetben célszerű szójatejet venni)



Konzervek:

- minden konzerv

- édesített tejipari termékek: ketchup, mustár, majonéz, édes szójaszósz, mártások, krémek, salátaöntetek

- mogyorókrém

- ecettartalmú élelmiszerek (ecet minden formája)



Erjesztett élelmiszerek:

- sajtok

- savanyú káposzta

- kovászos uborka



Élesztő tartalmú élelmiszercsoport:

- élesztő

- kovász

- sütőpor



Gombákat tartalmazó élelmiszerek:

- élesztővel készült pékárú

- gomba

- penészes sajtok

- minden zöldség és gyümölcs, ami elkezdett penészedni



Egyéb:

- előkészített ételek

- készételek

- levesporok és más "zacskós finomságok"

- újramelegített ételek

- allergiát kiváltó élelmiszerek



Jaj nekem. Ez nagyon hosszú lista, és néhány dolog piszkosul fog hiányozni. Elárulom mindenkinek: nem a sörről beszélek.

1 megjegyzés:

  1. hello :)
    én valamit nem értek.
    A sütőpor az mióta élesztő tartalmú???? és ha a sütőpor nem mehet, akkor a szódabikarbóna miért mehet? (mivel a kettő kémiailag ugyanaz? NaCO3)

    VálaszTörlés