Keresés

péntek, március 05, 2010

Marhagulyás

A család kérésének behódolva, ma nem fárasztom őket zöldségekkel, hanem igazi lakomát csapunk. A marhagulyás nagy kedvenc, és igen, ezt is meg lehet úgy csinálni, hogy diétássá váljon. :) Hihi minden megbúvó kis gombafonálnak, akkor is tudok jót lakmározni a károtokra!



Marhagulyás






Hozzávalók:


kb. 30 dkg sovány, zsírtől, inaktól és hártyától megtisztított marhahús

1 nagy fej hagyma

kb. fél kiló burgonya megpucolva, felkockázva

2 szál sárgarépa

1 paradicsom

egy karika zellergumó



bors

babérlevél

házi paprikalekvár


Az elkészítés menetével senkit sem fárasztok, pont olyan, mintha jófajta zsíros húsból csinálnánk. Én szeretem egy paradicsommal ízesíteni + a saját eltevésű vegyszermentes pirospaprikalekvár, a nagymamám egy babérlevelet is belefőz, anyósom pedig némi zellergumóval ízesíti. Így jön össze a mi kedvenc gulyásunk.

Én egy jól záródó teflonos lábast használok, így zsiradék nem kell a hagymának, a saját levében párolódik meg, a hússal egyetemben.


Aki csipetke nélkül ezt nem bírja elképzelni, az tk lisztből nyugodtan készíthet.



Ch tartalom kb:
marhahús 0,6
hagyma 8 g
burgonya 20 g
sárgarépa 8 g
paradicsom 4 g
zeller 5 g


Összesen: 136 g, egy tányér 27 g.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése