Keresés

vasárnap, március 28, 2010

Kukoricakenyér

Ahogy a netet bújtam, rátaláltam egy kicsi kincsre, könnyű, gyors, laktató és finom kukoricakenyér formájában. Ajánlom kipróbálásra, mert egy rövid átalakítás után diétás és finom, puha kenyér a végeredmény.



( Kép és eredeti recept innen.)



Amerikai kukoricakenyér

17,5 dkg kukoricaliszt
12,5 dkg kukoricadara
egy ek folyékony édesítőszer
nagy csipet só
egy kiskanál szódabikarbóna és borkősav
2,5 dl tej
1 tojás
4,5 dkg olvasztott, lehűtött vaj

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a királytortaformát kibéleljük sütőpapírral. A szilárd anyagokat egy keverőtálba összeöntjük és elkeverjük. A tejet, tojást, vajat fakanállal összekeverjük, hozzáadjuk a szárazanyagokhoz. Ezt a masszát beleöntjük a formába, és tűpróbáig sütjük. Kb.25-30 perc alatt kész.

1 megjegyzés: