Ez a hét a marha jegyében telt el, így ma marhahúslevest főzök. :) Elég régen látott vendég volt nálunk, inkább csirkéből vagy karajcsontból főzöm, ellenben már hetek óta felmerült az igény a marhára, így most megint a család kérésének teszek eleget.
A férjem kifejezetten szereti a tömény főtt húst enni a leves után, tormával. Én eleve utálom a torma ízét, úgyhogy ennek hiánya konkrétan nem visel meg. Nagyobb probléma lesz ez majd húsvétkor, de addig még van időm megoldani.
Marhahúsleves
Magával a leves leírásával nem bajlódom, kevesen vannak, akik nem tudnak húslevest főzni. Inkább csak útmutatóul szolgálok, hogy a jelenlegi helyzetemre való tekintettel miképpen variálok rajta.
A levest csak zsírmentes húsból főzöm. Ettől függetlenül ha olyan húsból, csontból készül, természetesen kifőhetnek zsírok belőle, ezért amikor kihül, és megdermed a zsír a tetején, azt lekaparom.
JÓÓÓ sok zöldséggel főzöm, a kelkáposztalevéltől a zöldborsóig minden megy bele.
A levesbetét tönköly cérnametélt. Ízre alig észrevehetően tér el a sima házi tésztáétól.
Nagyon nagy mennyiségben készítem el, 5-6 litert is, mivel fél literenként 2 decinként az alaplé a mélyhűtőben végzi, későbbi felhasználálásig.
Ch tartalom:
marhahús: 0,6 g
sárgarépa: 8 g
fehérrépa: 5,9 g
karalábé: 6,9 g
kelkáposzta: 4,3 g
zellergumó: 5 g
fagyasztott zöldborsó: 15 g
vöröshagyma: 8 g
burgonya: 20 g
zöldpaprika: 3 g
Összesen: 85,7 g, egy tányér levesbetét nélkül: kb. 10 g.
vasárnap, március 07, 2010
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése